Mleté maso je oblíbené po celém světě. Ptáte se proč? Protože z něho lze připravit neuvěřitelné množství jídel. My si tentokrát posvítíme na speciality české kuchyně.
Recepty z mletého masa:
Sekaná
Suroviny:
500 g mletého masa
1-2 vejce
100 g strouhanky
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
majoránka, paprika, kmín
sůl
Postup:
1. V míse smícháme kostičky cibulky, které jsme předtím zpěnili na oleji, s mletým masem, vejci, hořčicí, kečupem, solí a kořením.
2. Přidáme strouhanku a ze směsi vypracujeme bochníček, který upečeme v troubě.
3. Podávat lze s bramborem, kaší, nebo chlebem a nakládanou zeleninou.
Karbanátky
Suroviny:
stejné jako na sekanou
plus plátkový sýr
Postup:
1. Z masové hmoty vytvoříme malé bochánky, které opečeme z obou stran na oleji.
2. Hotové karbanátky vyjmeme a položíme na savý papír, aby nebyly příliš mastné.
3. Plátkový sýr natrháme na kousky a na každý (ještě horký) bochánek kousek položíme.
4. Podáváme s bramborem, kaší, nebo pečivem.
Plněné paprikové lusky
Suroviny:
stejné jako na sekanou
plus paprikové lusky
Postup:
1. Paprikové lusky omyjeme a zbavíme jádřinců.
2. Lusky naplníme masovou směsí.
3. Uvaříme ve vodě, ze které pak připravíme například rajskou omáčku.
4. Paprikové lusky se servírují s bramborem, knedlíkem, anebo s rýží.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z mletého masa